Toimitusehdot luovat pohjan luotettavalle myynnille verkossa. Selkeät säännöt ja läpinäkyvyys kannustavat asiakas ostamaan tuotteista juuri sinun kaupastasi. Tämän lisäksi kunnollisilla ehdoilla varmistetaan molempien osapuolten oikeudellinen asema tilanteissa, jossa kaikki ei ihan mene putkeen.


Ehtojen muodostamiseen on runsaasti ohjeita Internetissä. Johku-yrittäjänä sinun tulee ymmärtää oman liiketoimintasi luonne ja periaatteet ja lähteä muodostamaan omia ehtojasi tältä pohjalta. Lisäksi on tärkeää, että olet tietoinen ostamisen prosessista ja ymmärrät jokaiseen prosessinosaan sisältyvät oikeudet ja velvollisuudet. Sopimus asiakkaan kanssa syntyy siinä vaiheessa, kun hän on tilannut sinulta tuotteen. Tämä sopimus velvoittaa molempia osapuolia. Tämän sopimuksen sisältöön vaikutetaan ehdoilla.


Kuluttajaliitto on koostanut hyvän ohjeen sopimuksesta ja sen syntymisestä: Kuluttajaliitto.fi


Mallidokumentti


Ohesta löytyy malliasiakirja verkkokaupasta, jossa myydään majoituskohteiden lisäksi vuokravälineitä, kappalemääräisiä tuotteita ja aktiviteetteja. 


Kaikkien malliasiakirjojen käyttö on omalla vastuulla. Mallin käyttäjän itse tulee ymmärtää asiakirjan sisältö ja sen tarkoitus ennenkuin ottaa sen omaan käyttöönsä.