Aloittajan avustaja on luotu auttamaan ensimmäisen vaiheiden hahmottamisessa sekä kaupan perustamisessa. Avustajassa käydään läpi tarvittavat toimenpiteet kaupan perustamiseksi.

Seuraavassa avustaja esiteltynä vaiheittain:

Tuotetyypin valinta

Ensimmäisessä vaiheessa valitaan onko tuote tulossa vuokralle vaiko myyntiin. Mikäli ajatuksesi on myydä kappalemääräisiä kiinteitä tuotteita, valitse myyntiin. Mikäli haluat saada mökkisi tai vaikkapa jonkin vuokravälineen vuokralle, valitse vuokralle.

Mikäli valitsit vuokralle, Johku perustaa tuotteelle automaattisesti resurssin, jonka kalenteriin varauksia tehdään. Resurssi tulee viimeistellä ennen tuotteen ja kaupan julkaisua. Oletuksen resurssi tarjoaa tuotteesi vuokralle koko vuoden ilman rajoituksia. Varauksen alkamisaika on klo 12 ja päättymisaika klo 12.

Tuotteen tiedot

Syötä tuotteelle nimi sekä lyhyt kuvaus ja lisää tuotekuva.

Tuotteen nimeä käytetään kaikissa kauppapaikoissa niinkuin se on kirjoitettu. Lyhyttä kuvausta käytetään mm. upotuksissa. Kuvia tuotteella voi olla useita ja tässä kohtaa tuotteelle valitaan pääkuva. Kuvien valinnassa kannattaa suosia mahdollisimman isokokoisia ja hyvälaatuisia kuvia, sillä näitä käytetään tuotteen esille tuomisessa kaikissa valituissa kauppapaikoissa.

Tuotteen hinta

Seuraavassa avustajan vaiheessa tuotteelle määritellään hinta. Mikäli olit valinnut tuotteeksi vuokrattavan, pääset valitsemaan aikamääreen, siihen liittyvän perushinnan ja arvonlisäveroprosentin.

Tuotteen hinnoittelua voit tarkentaa ja muuttaa myöhemmin hallintapaneelissa. Voit rakentaa tuotteelle mm. dynaamisen hinnoittelun, viikkohinnoittelun sekä paljon muuta.

Maksuvälittäjän valinta

Johku tukee useita eri maksutapoja ja maksuvälittäjiä. Johkun omia maksutapoja, joihin ei välittäjää tarvita, ovat maksu noudettaessa, ennakko maksu tilisiirtona ja lasku. Jotta voit ottaa kaupassasi vastaan verkko- ja/tai korttimaksuja, tulee kaupalle määritellä maksuvälittäjä. Maksuvälittäjä on taho, joka huolehtii turvallisesta rahaliikenteestä loppuasiakkaan ja kauppiaan välillä. Johkun tukemat maksuvälittäjät löytävät täältä: Maksutavat.

Johku tekee tiivistä yhteistyötä Paybyway Oy:n kanssa tarjoten kauppiailleen Maksukaistan, yhden markkinoiden kilpailukykyisimmistä maksupalveluista. Maksukaista tukee kaikkia suomalaisia pankkeja ja maksukortteja. Lisäksi Maksukaista on saatavilla Johku-kauppiaille ilman aloitus- tai kk-maksuja. Kustannus palvelun käyttämisestä syntyy vasta sitten kun teet kauppaa tuoteellasi.

Maksukaistan kytkeminen lopullisesti päälle kauppaan edellyttää vielä viimeistelyä siinä vaiheessa kun olet saanut Maksukaistalta tarvittavat rajapinta-avaimet.

Myyntikanavan valinta

Johkun toimintalogiikka perustuu siihen, että kauppias myy tuotteitaan mitä erilaisimmissa myyntikanavissa kuten esimerkiksi omalla www-sivustollaan, omalla erillisellä kauppapaikallaan tai vaikkapa kolmasien kauppapaikoilla ja sivustoilla. Oletusmyyntikanavana tuotteelle on kytkettynä Johku kauppapaikka, joka dynaamisesti rakentaa tuotteistasi määrittelemiesi avainsanojen perusteella visuaalisesti näyttävän myyntisivuston. Tämän lisäksi jokaiselle tuotteelle on saatavilla upotteet liitettäväksi omalle sivustolle tai kolmannen tahon sivustolle ja QR-koodit, joilla kauppaa voi tehdä fyysisessä tilassa älypuhelinten kanssa.

Majoitus- ja ohjelmapalveluyrittäjille Johkussa on kytkettävissä päälle Alma Mediapartners Oy:n (osa Alma -konsernia) ylläpitämä Gofinland.fi. Gofinland.fi on kasvava Suomi-matkailua edistävä ja matkailuyrittäjiä myyvä valtakunnallinen palvelu, joka jo tällä hetkellä sisältää  Suomen suurimman valikoiman vuokramökkejä ja loma-asuntoja.

Johku integroitu Gofinland.fi -palveluun täydellisesti. Tämä tarjoittaa sitä, että yhden valintalaatikon päälle kytkemisellä majoitus- tai aktiviteettituote siirtyy myyntiin Gofinland.fi palveluun siten että tuote ostetaan Gofinland.fi:n sisällä suoraan kauppiaan omaa Johku-kauppaa käyttäen. Ei välikäsiä tai välittäjämyyntiä vaan suoraa kauppaa kauppiaan ja loppuasiakkaan välillä. Kustannus Gofinland.fi palvelun käyttämisestä syntyy vasta sitten kun tilaussyntyy eli kiinteitä kuukausimaksuja tai palkkioita.

Gofinland.fi:n kytkentä avustajassa asettaa palvelun käyttöön Johkussa, mutta se ei kytke vielä yhtään tuotetta myyntikanavaan. Tämä tulee määrittää vielä erikseen tuotteen tiedoissa välilehdessä "Myyntikanavat". Gofinland kannattaa kytkeä tuotteesta päälle vasta siinä vaiheessa, kun kaikki asetukset on määritelty ja tuotteen tiedot syötetty.

Yrityksen tiedot

Avustajan viimeisessä vaiheessa syötetään yrityksen tiedot. Näitä tietoja käytetään seuraavasti:

• Loppuasiakkaalle
    Yrityksen tiedot näytetään loppuasiakkaalle useissa eri vaihessa ja kohdissa, mm. kauppapaikoilla ja viestinnässä. Oikeat ja ajantasaiset tiedot yrityksestä ovat merkki luotettavasta ja uskottavasta liiketoiminnasta.
  • Välitetään Maksukaistalle
    Mikäli valitsit käyttöösi Maksukaistan, perusyritystietojen lisäksi sinulta kysytään vielä muutamia maksuihin liittyviä tarkentavia tietoja. Kun klikkaat lomakkeen alareunasta valmis-nappia, nämä kaikki tiedot välitetään Paybyway Oy:lle. He ovat sitten pikaisesti yhteydessä tarvittavan maksuvälittäjätilin luomiseksi kauppaasi varten.
  • Välitetään Gofinland.fi:lle
    Mikäli valitsit myyntikanavaksi Gofinland.fi:n, yrityksesi tiedot välitetään Alma Mediapartners Oy:lle. Samalla syntyy myös sopimus kanavan käyttämisestä.
Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot, klikkaa lomakkeen alareunasta valmis-painiketta.

Valmista tuli

Kauppasi on valmis ja voit painaa jatka-painiketta. Tämä siirtää sinut Johkun Tilannekeskukseen ja voit alkaa määrittämään asetuksia ja hienosäätämään tuotettasi.