Tunnisteen valitseminen on Johku-kaupan perustamisen ensi askel. Tunniste on Johku-kauppasi webosoitteen "nimiosa" (tunniste.johku.com tai johku.com/tunniste) eli näkyy asiakkaalle selaimen osoiterivillä viimeistään tilauksen yhteenvetosivulla. Tunnistetta ei voi vaihtaa myöhemmin eli ole siis huolellinen tunnisteen valinnassa.

Erillisten sovellusten kytkennän yhteydessä (esim. Wordpress plugin) Johku-kaupan tunnisteesta käytetään nimitystä shop id.

Huomioi että tunniste ei ole sama asia kuin Johku-kauppasi kirjautumistunnus; Johkuun kirjautumiseen käytät sähköpostiosoitettasi ja luomaasi salasanaa jotka asetetaan tunnisteen valitsemisen jälkeen.

• Syötä kaupan tunnisteeksi haluamasi sana Kaupan tunniste -kenttään ja klikkaa Tarkista.
  • Jos tunniste on jo käytössä, joudut valitsemaan toisenlaisen tunnisteen.
  • Jos tunniste on vapaa, pääset etenemään ensimmäisen käyttäjän luontiin ja Johku-palvelusopimuksen hyväksyntään.

Millainen tunnisteen on oltava?

• On 4-30 merkkiä pitkä
  • Sisältää vain pieniä kirjaimia ja/tai numeroita
  • Ei voi koostua useammasta sanasta

• Hyvä tunniste on lyhyt ja helppo muistaa
  • Lisäksi sen tulisi jollain tavalla olla kiinni yrityksen nimessä tai markkinoinnissa, jotta se ei olisi aivan vieras loppukäyttäjälle eli ostavalle asiakkaalle

Sivuston tunniste näytetään loppuasiakkaalle seuraavissa yhteyksissä:

• Johkun kauppapaikka
    Johkun oman kauppapaikan osoite on tunniste.johku.com (vanhaa kauppapaikkaa käytettäessä johku.com/tunniste)
  • Tilauksen yhteenvedossa
    Mikäli käytetään vain Johkun tuote- ja koriupotuksia tai kauppiaan omalle sivustolle integroituja tuotteita, sivuston tunnus näyttäytyy asiakkaalle aina tilauksen yhteenvetovaiheessa