Johku-kaupan perustaminen on vaivatonta ja suoraviivaista. Koska Johku on pullollaan ominaisuuksia, tietyt toimenpiteet ovat keskeisempiä kuin toiset kaupan valmiiksi saattamiseksi.


Seuraavassa lyhyesti kokonaiskuva siitä, mitä on tehtävä perustamistoimenpiteinä ensiaskeleesta kaupan julkaisuun:


 1. Sivuston tunnuksen ja ylläpitäjän valitseminen
  Ensimmäisessä vaiheessa valitaan kaupalle sivuston tunnus ja pääkäyttäjä.

 2. Aloittajan avustaja
  Heti tunnusten valinnan jälkeen uusi käyttäjä ohjataan avustajaan, joka ohjaa kaupan ensivaiheiden kanssa. Vaiheita ovat ensimmäisen tuotteen luominen, ensimmäisen myyntikanavan valinta, maksuvälittäjän valinta ja yrityksen tietojen syöttäminen. Avustajan läpi käyminen on pakollinen, eikä sitä voi ohittaa. Mutta kaikki tietoja voidaan muokata myöhemmin. Kun tiedot on syötetty, siirtyy käyttäjä Johkun tilannekeskukseen.

 3. Asetusten viimeistely
  Aloittajan avustaja auttaa ensimmäisen askeleen ottamisessa, mutta avustajassa ei suoriteta kaikki niitä toimenpiteitä, jotka tarvitaan kaupan julkaisukuntoon saattoon. Tämä edellyttää vielä asetusten läpikäyntiä ja oleellisimpia ovat maksutapojen viimeistely/valinta, mahdollisten toimitustapojen syöttäminen ja viestien määrittäminen. Nämä kun ovat kunnossa, on kauppa periaatteessa toimintavalmis ja testattavissa kokonaisvaltaisesti.

 4. Tuotteen viimeistely
  Aloittajan avustajassa ei kysytä kaikkia tietoja tuotteelle, vain ensimmäiset ja oleellisimmat, jotta ensimmäinen tuote voidaan perustaa onnistuneesti. Jotta tuote on myyntikelpoinen ja julkaistavissa, tulee se vielä viimeistellä syöttämällä mm. tarkemmat kuvaukset ja tuotetiedot, tarkemmat hintatiedot, tuotekuvat jne.

 5. Resurssin viimeistely
  Mikäli tuotteesi on varattava/vuokrattava, on siihen linkitetty myös resurssi. Resurssiin tulee määritellä ne ajankohdat jolloin tuote on ja ei ole varattavissa. Oletuksena tuote on varattavissa kokoajan siten että varaus alkaa klo 12 ja päättyy klo 12.

Kun edellä mainitut vaiheet on suoritettu onnistuneesti, voi tuotteen julkaista myyntiin Johkun omalla kauppapaikalla tai vaikkapa Gofinlandissa.