Ylläpidon kauppapaikka on käytössä vain, mikäli käytät Johkun vanhanmallista kauppapaikkaa, eli Asetukset-sivun Perustiedot-välilehdellä on valittuna allaoleva kohta:


Jos käytät Johkun uutta kauppapaikkaa (eli yo. kohta ei ole valittuna), voit testata tuotteiden näkyvyyttä ja toimintaa tuotteen esikatselun avulla, klikkaamalla tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä "Esikatsele Johku-kauppapaikassa".

Ylläpidon kauppapaikka vanhassa kauppapaikassa


Ylläpidon kauppapaikan linkin löytää valikoiden yläpalkista. Klikkaamalla linkistä kauppapaikka avautuu uuteen selaimen välilehteen.
Visuaalisesti ylläpidon kauppapaikka ei eroa julkisesta kauppapaikasta vaan tuotenostot ja elementit näkyvät siellä kuten ne näkyisivät julkisellakin puolella. Visuaalisesti ylläpidon kauppapaikka onkin  vain "välilehti" julkisen kauppapaikan kieliversioiden ohella, josta löytyy erillinen kirjautumispainike:

Poikkeuksena ovat arkistoidut tuotteet; ne eivät tule kauppapaikan julkisella puolella esille mutta ylläpidon kauppapaikka sen sijaan listaa sekä arkistoidut että julkiset tuotteet.


Ylläpidon kauppapaikkalla on mm. seuraavia funktioita:

  1. Tuotteiden esikatselu ja myyntiprosessin testaaminen
    Aina kun luodaan uutta tuotetta, on hyvä esikatsella tilanne, ennenkuin tuotteen laittaa julkiseksi
  2. Myynnin tekeminen puhelimessa
    Monesti erityisesti majoituspalvelujen myynnissä asiakas soittaa ja tiedustelee kohteen tietoja. Puhelu yleensä johtaa siihen, että asiakas haluaisi tehdä varauksen. Ylläpidon kauppapaikka tarjoaa tavan tehdä puhelimessa myyntiä hyödyntämällä maksutapoina laskua ja maksua noudettaessa. Tilauksen voi jättää laskuttamatta myös kokonaan, jolloin tilaus näkyy järjestelmässä, mutta siitä ei synny tositetta eikä sitä raportoida kirjanpitoon.
  3. Myynti kassalla
    Onlinemyynnissä olevia tuotteita ja majoituskohteita voidaan myydä siten, että maksutapoina ovat käteinen ja korttimaksu.

Ylläpidon kauppapaikan hyödyntäminen myyntityössä kerryttää aina asiakasrekisteriä, jota peruskassatyöskentely ei pääsääntöisesti tee. Hyvä ja kattava asiakasrekisteri on monelle pienelle yritykselle kultaakin arvokkaampaa, sillä olemassa olevalle asiakkaalle markkinointi on monikerroin halvempaa kuin uusille asiakkaille.